Uncategorized

RAT Brașov – din banii regiei, patru directori şi-au făcut asigurare de 1.000.000 euro pentru „prost management”.

Despre relațiile ,,de familie” din cadrul staff-ului RATBV, unde directorul Spinean a mărit preferențial leafa odraslei sale cu 1900 lei, ajungând astfel la 8.000 lei, am mai spus.

Despre cum directorul economic Bucurei a făcut pierdute câteva tone de cupru care nu aparțineau regiei, ci Primăriei Brașov, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, am mai spus.

Apoi am întrebat autoritățile, cum și-a aprobat „ciorditorul de curent”, directorul Geman, o leafă de 42.000 de lei, net superioară celei de primar, prefect sau președinte de Consiliu Județean, dar nu am primit răspuns. Spuneam ciorditorul de curent deoarece am publicat poze cu mașina directorului Geman care se încărca electric, din curentul pentru autobuze, plătit de RAT Brașov.

De aceea firesc mai apare o întrebare retorică: De ce conducerea RAT Brașov, formată din Marian GEMAN – director general, Ovidiu-Sergiu BUCUREI – director economic, Ioan STROE, – director tehnic, şi Nicolae SPINEAN, – director exploatare, și-au făcut o poliță de asigurare în valoare de 1.000.000 de euro care să-i acopere în cazul în care se dovedește că sunt prost manageri???

Nu putem spune defectuos management deoarece aici vorbim de uriașe clauze ce acoperă nesimțirea, arbitrariul conducerii, fuga de lege, etc.

Domnule primar, stimate doamne și domni din Consiliul Local, știți că ciorditorul de curent & acoliții, s-au asigurat printre altele, pentru: „Asiguratorul acoperă prejudiciile produse de directorii RATBV SA Braşov și/sau a terților, prin acțiunile / inacțiunile comise din vinovăție / culpă / eroare / omisiune”? […] „în perioada de valabilitate a poliței și/sau în perioada retroactivă, sunt acoperite și cheltuielile ocazionate în cadrul acțiunilor promovate în instanțele de judecată, precum și orice alte cheltuieli necesare soluționării cauzei”.

Să fie oare vorba și despre cazul cuprului furat / dat pe degeaba / vândut fără contract și factură cu sprijinul directorilor asigurați?

Continuăm:

b) Asiguratorul despăgubește societatea RAT Brașov SA pentru orice act culpabil comis de asigurat / asigurați în exercitarea atribuțiilor de conducere a activității RATBV SA inclusiv în situația în care fapta este săvârşită din culpă gravă sau cade sub incidenţa legii penale;

c) Poliţa va fi atotcuprinzătoare, acoperind orice cauze de răspundere legală şi/sau contractuală instituite pentru funcțiile incredințate asiguraţilor, prevăzute în Legea nr. 31/1990, Codul civil, Contracte, Ordonanța de Urgență nr. 109 / 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, actualizată şi în legislația specială aplicabilă.

d) Polita acoperă şi situațiile care se referă la Contractele economice încheiate cu terți care implică RATBV SA din punct de vedere material.

e) Răspunderea civilă a asiguraților pentru „practice de muncă”, precum: concedierea neîntemeiată, demiterea din funcție sau refuzul de a angaja sau promova o persoană, evaloarea incorectă a performanțelor, concedierea personalului (individuală sau colectivă)”.

Cu alte cuvinte, stimabilul director „Mario”, căci mai nou am aflat că așa îi place să fie dezmierdat, directorul Geman, cu derogare de a purta o pălărie mult prea mare care să acopere mintea sclipitoare a domniei sale, la serviciu, se poate juca liniștit de-a primarul „Allen Taliban” și poate concedia în voie sau poate refuza o angajare / o promovare, (individuală sau colectivă), pentru ca omul este asigurat prin Contractul nr. 134 din 03.10.2022.

Deci, domnule Marian Geman, dacă nu știți ce ați semnat, dar luna viitoare veți dori să recidivați prin a pune parafa pe un nou astfel de ,,contract”, credem noi că just ar fi, să citească și aleșii câteva din paragrafele stipulate în aceste clauze binefăcătoare:

RATBV S.A.” cu sediul în Brasov, str. Hărmanului nr. 49. tel. 0268/334678, fax 0268/335660, inregistrată la Registrul Comertului sub nr. J8/45/1991. CUJI RO1102556, capital social subscris şi värsat 6.500.590 lei, având cont nr. RO26RNCB0053125227460001 deschis la Banca BCR S.A., reprezentată prin Director general, Marian GEMAN, în calitate de Achizitor

şi

FAST BROKERS-BROKER DE ASIGIRARE-REASIGURARE SRL cu sediul în, Bucureşti, str. Mircea Vulcănescu. nr. 80 Indat/sentor Rucuresti, Sector 1. tel. 0213171565 fax 0213171565, înregistrată la Registrul Comertuli euh nr 140/6831/2002, CUI 14785760, autorizată de C.S.A., să functioneze în baza Deciziei nr. 3815/06 03 2003, înmatriculată în Registrul Brokerilor suba nr. RBK- 151/04.10.2003, capital social subscris şi vărsat 500.000 lei, având cont RO40PIRB4225710591001000 deschis la FIRST BANK reprezentată prin Director General Gheorghiu lulian Valentin, mandatat de sc Comnania de asigurari-reasigurari EXIM Romania (CARE ROMANIA) SA, cu sediul în str. Grigore Alexandrescu, nr.89-97, metropolis Center, etaj 6, Sector 1. Bucureşti, înregistrată în Registrul comerțului sub nr. J-40/3151/2009, CUI 25252500, autorizată de C.S.A. sub RA.-067/09.08.2010, în calitate de ASIGURATOR” (prestator), a intervenit prezentul contract.

1. Definiții

1.1. În prezentul Contract, următorii termeni vor fi interpretați astfel:

a) Contract – actul juridic care reprezintă acordul de voință al celor două părți, încheiat între o autoritate contractantă, în calitate de Achizitor, şi un prestator de servicii, în calitate de Asigurator;

b) Achizitor – partea care beneficiază de serviciile asigurate ca urmare a incheierii prezentului Contract;

c) Asigurator – parte care, in schimbul platii unor prime de asigurare, acorda despagubiri asiguratului, ca urmare a producerii riscului asigurat, asa cum se regaseste acesta identificat si definit prin prezentul inscris; pentru îndeplinirea integrală şi corespunzătoare a tuturor obligaţiilor asumate prin

Art. 2.2. Asigurarea se face în conformitate cu regulile cuprinse în Condițiile generale specifice privind asigurarea de răspundere civilă legală a directorilor societății care este parte integrantă din prezentul Contract.

Art. 2.3. Structura de conducere asigurată:

A. Marian GEMAN, Director general, Contract de mandat din data de 07.07.2022 B. Ovidiu-Sergiu BUCUREI, Director Economic, Contract de mandat din data de 07.07.2022 C. Ioan STROE, Director Tehnic, Contract de mandat din data de 07.07.2022 D. Nicolae SPINEAN, Director Exploatare, Contract de mandat din data de 07.07.2022

Art. 3. Riscurile asigurate

Art. 3.1. În temeiul prezentului Contract, Asigurătorul subscrie şi-l despăgubeşte pe Asigurat pentru survenirea următoarelor riscuri:

a) Asiguratorul acoperă prejudiciile produse de directorii RATBV SA Braşov şi/sau a terților prin acţiunile / inacțiunile comise din vinovătie / culpă / eroare / omisiune, în perioada de valabilitate a poliței şi/sau în perioada retroactivă, sunt acoperite şi cheltuielile ocazionate în cadrul acțiunilor promovate în instanțele de judecată, precum şi orice alte cheltuieli necesare soluţionării cauzei.

b) Asiguratorul despăgubeşte societatea RATBV SA pentru orice act culpabil comis de asigurat / asigurați în exercitarea atribuțiilor de conducere a activității RATBV SA inclusiv în situația în care fapta este săvârşită din culpă gravă sau cade sub incidenţa legii penale;

c) Poliţa va fi atotcuprinzătoare, acoperind orice cauze de răspundere legală şi/sau contractuală instituite pentru funcțiile incredințate asiguraţilor, prevăzute în Legea nr. 31/1990, Codul civil, Contracte, Ordonanța de Urgență nr. 109 / 2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, actualizată şi în legislația specială aplicabilă.

d) Polita acoperă şi situațiile care se referă la Contractele economice încheiate cu terți care implică RATBV SA din punct de vedere material.

e) Răspunderea civilă a asiguraților pentru „practice de muncă”, precum: concedierea neîntemeiată, demiterea din funcție sau refuzul de a angaja sau promova o persoană evaloarea incorectă a performanțelor, concedierea personalului (individuală sau colectivă).

Art. 4) Suma asigurată

Ar. 4.1. Limita de răspundere globală pentru structura de conducere asigurată (suma asigurată) este de 1.000.000 euro/ agregat anual. Art. 4.2. Limita de răspundere pentru fiecare persoană aflată în structura de conducere asigurată este de 500.000 euro/eveniment.

Art. 5. Prima de asigurare Art. 5.1. În schimbul asigurării, Asiguratul va plăti o primă de asigurare în cuantum de 10.549 euro.

Art. 5.2. Asigurarea de răspundere civilă legală a directorilor RATBV SA nu va conţine niciun tip de franşize sau deduceri. Art. 5.3. În situația în care condițiile de asigurare ale Asiguratorului contin franşize sau deduceri, acestea nu vor fi aplicabile.

Art. 6. Perioada asigurată

Art. 6.1. Asigurarea se încheie pe perioadă de 12 luni, începând de la data de 03.10.2022 şi până la data de 02.10.2023.

Acum, dacă tot le-am stricat săptămâna încă din sfânta zi de luni, haideți să vedem și ce este cu această societate, care DOAR pentru 10.549 euro (bani publici), face pe „îngerul păzitor” celor din fruntea Regiei Autonomă și în același timp pe Acțiuni, a orașului.

FAST BROKERS – BROKER DE ASIGURARE-REASIGURARE SRL – CUI 14785760, este o societate din București, cu un risc comercial ridicat și care se ocupa cu activități ale agenților și broker-ilor de asigurări.

Aparține soților LILIANA și IULIAN – VALENTIN GHEORGHIU, care printre altele se mai ocupă și cu închiderea și reînființarea de firme pentru obținerea de venituri suplimentare. Până în prezent, din 13 societăți, au pus deja pe butuci 7 (șapte) dintre ele.

Ocupați cu atâtea afaceri, se pare că nici cei doi patroni și nici contabilii lor, în ultimii 3 (trei) ani, au cam uitat să mai depună la ANAF evidențele financiare, spre deosebire de precedenții 11 ani, în care de fiecare dată au înregistrat constant: 0 (zero) cifră de afaceri, 0 (zero) profit/pierdere și 0 (zero) datorii.

În acest caz, tot retoric ne punem întrebarea: cum a fost găsită această „imaculată” societate din Sectorul 1 – sector păstorit de celebra mașinărie nocturnă de numărat voturi, intitulată Clotide Armand?

Având în vedere că evidențele contabile din ultimii 3 (trei) ani nu sunt înregistrate la instituția fiscală, ne este oare permis să avem suspiciuni în legătură cu valabilitatea poliței și să întrebăm unde sunt cei 10.549 euro?

S-au întors oare printr-un „parandaRAT”? Dacă DA, la cine? La Geman, la Bucurei, la Stroe sau la Spinean?

Dacă cu partea economica am lămurit-o, am aruncat o privire și peste latura juridică a acestei societăți și am rămas muți de uimire.

Deși firma este imaculată, având activitate zero, pe portalele instanțelor din superba noastră capitală, pe numele acestei societăți sunt deschise 222 de procese, majoritatea obiectelor fiind litigii cu profesioniștii, dar și contencios administrativ și fiscal precum și civile.

Din cele 222 de procese două sunt dosare de Faliment, în care Fast Brokers – Brokers de Asigurare-Reasigurare SRL este creditor.

Oare cum sunt stimabilii creditori, dacă în decursul vastei dumnealor activității, au raportat 0 (zero) încasări?

În încheiere, stăm și ne întrebăm dacă, această poliță de asigurare nu cumva le acoperă celor 4 (patru) directorași și răspunderea penală a semnării unui astfel de „contract”?

P.S. Allen Coliban, Flavia Boghiu, Sebastian Rusu și distinși membrii ai Consiliului Local Brașov, nu vi se pare bună ideea lui „Mario”, de a-și asigura “pixul” cu care votează – pardon!!! semnează?

Iulian Rinder * 25.09.2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *