La Spitalul de de Boli Infecţioase Braşov aproximativ 40% din personal a avut de la începutul pandemiei forme mai mult sau mai puţin uşoare de Corona Virus. Din aceste motive, persoanele medicale în cauză au dezvoltat anticorpi, nefiind necesar ca aceştia să fie vaccinaţi. Cu toate acestea, pe surse, am aflat că directoarea dr. Andreea Moldovan, director medical la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, doreşte ca tot personalul să se vaccineze.
Responsabilitate dusă la extrem, dorinţă de perfecţionism (inutil)? Părerea noastră că nu.
Mai degrabă heirupismul dânsei reaminteşte de ,,cincinalul în patru ani jumătate”, reminiscenţă comunistoidă rămasă în mentalul activului ,,de partid” ce vrea – nu să avanseze în domeniu – ci să parvină?
De ce spunem aceasta?
Doarece doamna în cauză este propusă pentru avansare, la Bucureşti, ca ministru secretar de stat în Sănătate.
Oare să nu aibă deloc legătură acest fapt cu atitudinea habotnică a doamnei faţă de subordonaţi în obligativitatea vaccinării?
Nu vrea, cumva, să arate dânsa mai marilor din minister cât sârg şi dăruire a depus pe ,,frontul” vaccinarării anti Covid pentru a-şi securiza potenţiala funcţie de secretar de stat şi de a beneficia de imaginea de ,,eroină pe ramură” în ochii presei obediente fondurilor şi finanţărilor guvernamentale?
Această obligativitate a vaccinării ni se pare inutilă, în măsura în care unii au probabil mai mare nevoie de acest medicament. Mai ales dacă ţinem cont că voci din domeniu ce spun că ţinta necesară ca să evităm alte valuri ale pandemiei şi să nu băgăm la morgă agricultura, Horeca, industria, etc este de aproximativ două milioane de vaccinuri pe lună făcute populaţiei – ideal, în opinia noastră, ridicol de nerealist.
Dar să revenim.
Această vestală, care întreține focul sacru în templul nobilelor idealuri ale salvării umanităţii, are totuşi nişte carenţe ce provoacă nedumeriri.
De exemplu – şi simultan – foarte important de amintit este starea de dualitate a doamnei doctor: atât director de spital de stat cât şi de acţionar împreună cu soţul la un spital particular ( cel puţin până pe data de 6.11.2020, vedeţi foto) ?
Pentru că nu suntem perfect lămuriţi întrebăm public: este legal pentru un director de spital de stat să fie acţionar, împreună cu soţul dânsei şi la un spital particular, precum, în acest caz, Sfântul Constantin?
Spital unde deţine şi un cabinet medical legat tot de domeniul infecţioaselor?
Ştim că legea permite să ai cabinete medicale, dar totuşi, tu, dr. Andreea Moldovan – prima persoană vaccinată împotriva coronavirusului din Brașov, cum v-au lădat cei de la U.M Digi 24 -manager de spital de stat, poţi să fii acţionar şi la un spital privat?
Nu este cumva ilegal, dacă nu cumva cert total imoral? Nu aduce măcar un pic a concurenţă neloială!?
De unde apare întrebarea: ca potenţial secretar de stat în domeniul Sănătăţii pe cine veţi sprijini: pe cei ce îi obligaţi să se vaccineze chiar nenecesar sau societatea unde sunteţi acţionar?
Oamenii sau banul?
Întrebăm nu dăm cu parul.
Foto: acţionariat familia Moldovan.
Iulian Rinder